a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Στο αεροδρόμιο του Ακτίου – Βόνιτσας έφτασε χθες γύρω στις 16:30 το απόγευμα, με ιδιωτική πτήση απο την Αθήνα η κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου


Στο αεροδρόμιο του Ακτίου Αιτωλοακαρνανίας έφτασε χθες γύρω στις 16:30 το απόγευμα, με ιδιωτική πτήση απο την Αθήνα που βρισκόταν για προσκύνημα, η κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Μεγάλη ευλογία για το νομό μας η άφιξη της κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, συνοδευόμενη απ τον Πανοσιολογιότατο Ηγούμενο της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Εφραίμ και τη συνοδεία του. Η κάρα του Αγίου θα παραμείνει για προσκύνημα στο Αγρίνιο όπου θα γίνει και η επίσημη υποδοχή της αργότερα την ίδια ημέρα, μέχρι την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 !


Όσοι μπορούν, να πάνε να προσκυνήσουν το Ιερό λείψανο και να ζητήσουν απ τον Άγιο τη βοήθειά του.

Εικονίζεται η ιερά κάρα με το εντελώς άφθαρτο αριστερό αυτί του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, που θησαυρίζεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδιου, στο Άγιο Όρος, και παραμένει έτσι επί 1600 ολόκληρα χρόνια, αποτελώντας μαζί με το άφθαρτο επίσης χέρι του όχι μόνο σημείο αγιότητας, αλλά και διαρκούς ομολογίας της αλήθειας και αυθεντικότητας της Ορθόδοξης Πίστης και Θεολογίας!

Επειδή ακριβώς σε αυτό το αριστερό αυτί του Αγίου, κατέβηκε εξ ουρανού ο Απόστολος Παύλος και του υπαγόρευσε την ερμηνεία των Επιστολών του, την οποία και συνέγραψε ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος!

Την ουράνια εκείνη επίσκεψη είχε δει με τα μάτια του ο μαθητής του Ιωάννη και μετέπειτα Οικουμενικός Πατριάρχης Άγιος Πρόκλος!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου